Partners

ExtendaGO ontvangt het kandidaat-keurmerk

Stockholm, Zweden, woensdag 18 augustus 2021 – ExtendaGO, een onderdeel van het wereldwijde retail softwarebedrijf Extenda Retail, ontvangt het kandidaat-lidmaatschap en erkenning van Stichting Betrouwbare Afrekensystemen. Het Keurmerk voor Betrouwbare Afrekensystemen is een onafhankelijk en transparant keurmerk voor afrekensystemen. In Nederland is bewust gekozen voor zelfregulering in de sector. Het keurmerk staat voor betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit, maar ook voor een eerlijke concurrentie en daarmee een gelijk speelveld voor ondernemers. Een kassa met een keurmerk biedt zekerheid op alle vlakken die belangrijk zijn voor een goed beheer en administratie en dus voor de nettowinst van een organisatie, aangezien het kassasysteem het hart van het bedrijf vormt.

Sinds 2012 werken leveranciers van afrekensystemen samen in de Stichting Betrouwbare Afrekensystemen om voor betere en betrouwbaardere afrekensystemen te zorgen. Verschillende partijen, waaronder de Belastingdienst, hebben de handen in elkaar geslagen om dit te realiseren. Het keurmerk is dus een publiek-privaat initiatief van de Belastingdienst en de sector. Een kassa die aan de normen van de Stichting voldoet, krijgt het Keurmerk Betrouwbaar Kassasysteem. Het keurmerk staat voor betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit, maar ook voor een eerlijke concurrentie en bij uitbreiding voor een gelijk speelveld voor ondernemers. Een kassa met een Keurmerk registreert alle transacties op een betrouwbare manier, biedt bescherming tegen ongeoorloofd gebruik van gegevens en voldoet aan de bewaarplicht van 7 jaar.

De oplossingen die ExtendaGO biedt, zijn aangepast om veilig te zijn. Het POS en Retail Cloud-platform van het bedrijf is geschikt voor elk retailsegment. Omdat ze cloudgebaseerd zijn, zijn ze eenvoudig te installeren en uit te rollen voor retailklanten en partners. Dankzij tientallen jaren aan expertise is het platform van ExtendaGO bijzonder competitief en biedt het elk bedrijf een toegevoegde waarde.

Henning Lieng, directeur van ExtendaGO, zegt: “Met het behalen van dit keurmerk verstevigen we onze uitbreiding in heel de Benelux, naast Nederland. Dit zijn spannende tijden voor ExtendaGO en voor alle teams die betrokken zijn bij de uitbreiding in Europa.”